matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji wykładniczej
Jkr:
Narysuj wykres funkcji wykładniczej, podaj miejsca zerowe i zbiór wartości : a)f(x)= 2
x
+ 3 rozwiązanie:
https://matematykaszkolna.pl/forum/rysunek70634.png
brak miejsc zerowych, ZW=(
∞
,3) b) f(x)=−2
x
−1 rozwiązanie:
https://matematykaszkolna.pl/forum/rysunek70635.png
brak miejsc zerowych, ZW=(
∞
;−1) Zadanie wykonane jest poprawnie,?
1 mar 14:53
Dominik:
niepoprawnie. a) 2
x
+ 3 = 0 x∊∅ − brak miejsc zerowych zbior wartosci y∊(3,
∞
) b) −2
x
− 1 = 0 2
x
+ 1 = 0 x∊∅ − brak miejsc zerowych zbior wartosci y∊(−
∞
, −1)
1 mar 14:59