funkcja logarytmiczna
Kipic: Zaznacz w ukladzie wspolrzednych zbior tych punktów (x,y) , dla ktorych prawdziwa jest podana
rownosc . Otrzymany zbior przesun o wektor u=[−2;1]
log
4x + log
4y=1
Niemam pojecia jak za to zadanie sie zabrac prosze o pomoc
1 mar 11:02
Tad:
log
4xy=1
xy=

? itd
1 mar 11:21
Tad:
a z przesunięciem funkcji odwrotnej o wektor pewnie problemu nie będzie −
1 mar 11:24
Kipic: zeby z log
xy wyszlo 1to xy musi sie rownac 0 bo 4 do 0 daje 1 , z przesunieciem nie bedzie
problemu tylko jak teraz to narysowac skoro x i y to 0

?
1 mar 11:35
Tad:
| | 4 | |
log4xy=1 ... xy=4 y= |
| i w czym problem? −  |
| | x | |
1 mar 11:45
Kipic: teraz juz w niczym Dziekuje Tad
1 mar 11:47
Tad: −
1 mar 11:49