tekstowe
AgniechA: Mam jeszcze takie zadanko ale wogóle go nie rozumie nie mam pojecia jak sie za nie zabrac a o
rozwiązaniu go juz niewspomne
Ilość sprzedawanych dziennie owoców w kilogramach w pewnym sklepie opisuje wzór
fn=8n−
45n
2, gdzie n oznacza liczbe godzinjaka upłyneła od otwarcia sklepu . W której
godzinie po otwarciu sklepu sprzedano najwiecej owoców i ile to było kilogramów

?
16 sie 21:12
AgniechA: z dziękuje za rozpatrzenie mojego zadania wszystkim którzy zechcą go rozwiazać
16 sie 21:13
Zet:
f(n) = 8n −
45n
2 , n −−− liczba godzin
to :
| | −8 | |
nmax= |
| = 5 godzin
|
| | 2*(− 45) | |
f
max= f(5) = 8*5 −
45*5
2 = ...... policz i podaj wartość w kilogramach
16 sie 21:44
AgniechA: dziękuje
17 sie 12:15