matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
pati:
oblicz wysokosc oraz pole trojkata rownobocznego na ktorym opisano okrag o promieniu 8 cm bardzo prosze o rozwiazanie
28 lut 23:25
Bogdan:
R = 8 h = 12 (dlaczego?)
1
R =
a
√
3
/*
√
3
⇒ a = R
√
3
3
1
1
Pole P =
a
2
√
3
=
* 3R
2
√
3
4
4
1 mar 00:19