matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
stilla sanguinis:
znajdź pochodną funkcji f(x) f(x)= x
3
−2x
2
+7x+5 czy pochodną będzie f(x)=3x
2
+4x+7
policzyłam to ze wzoru x
n
=nx
n−1
28 lut 22:42
Kejt:
−4x i będzie dobrze..
28 lut 22:43
Aga1.:
Popraw
−4x
, reszta ok.
28 lut 22:43