Jak obliczyć takie granice?
Michał: jak obliczyc te granice, nigdzie nie widzę przykładów
n→
∞
proszę o pomoc
28 lut 22:31
Michał: Pomocy

!
28 lut 22:33
paulina: na kwdracie ktorego bok ma dlugosc 10cm opisano okrag i w kwadrat ten wpisano krag. oblicz pole
pierscienia wyznaczonego przez te okregi
28 lut 22:38
Krzysiek: Michał, skorzystaj z liczby 'e' do policzenia tej granicy.
28 lut 22:39
Aga1.: Podziel 2n+3 przez 2n+1
| | 2n+3 | | 2 | |
( |
| )n+1=(1+ |
| )n+1= |
| | 2n+1 | | 2n+1 | |
| | 2 | |
[(1+ |
| )2n+1](n+1)/(2n+1)→(e2)1/2)=e |
| | 2n+1 | |
28 lut 22:39
Michał: nic z tego nie rozumiem...
28 lut 22:45
Michał: Skąd ta jedynka na początku?
28 lut 22:46
asdf: | 2n+3 | | 2n+1 + 2 | | 2 | |
| = |
| =1 + |
| |
| 2n+1 | | 2n+1 | | 2n+1 | |
28 lut 22:54