matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
tn:
tg2x =
√
3
jakie x?
28 lut 21:32
Kejt:
kiedy tgx=
√
3
? x=...?
28 lut 21:33
Janek191:
tg 2x =
√
3
π
2x =
+ k*π
3
π
π
x =
+
* k , k − liczba całkowita
6
2
28 lut 22:20