matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dodawanie...
louder:
5
9
−5
8
=? Czytałem na ten temat i nic nie rozumiem mógłby mi to ktoś wytumaczyć?
28 lut 20:26
ICSP:
5
9
− 5
8
= 5 * 5
8
− 5
8
= 5
8
(5−1) = 4 * 5
8
28 lut 20:29
louder:
Dlaczego w odpowiedziach jest 5−1 ? Da sie jaśniej?
28 lut 20:31