matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Julaa:
Wyznacz współczynniki a i b wielomianu W(x) = 3x
3
− 7ax
2
+ 8bx + 10b, wiedząc że W(−1)= −9 i W(2) =18. Proszę o jak najszybsze rozwiązanie
28 lut 20:19
bezendu:
Układ równań zrób
28 lut 20:29
Julaa:
a moze ktos pomoc ?
28 lut 20:38