matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę fukncji (poprawka).
Viki28:
a) k(x) = 2x − √x+3/x−1 b) k(x) = x+5/(x+1)(x−3) c) k(x)√3−x/x d) k(x) = √4−x + 5/ x+1 / − kreska ułamkowa √ − pierwiastek
28 lut 18:36