matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę fukncji.
Viki28:
a) k(x) = 2x − {x+3}/x−1 b) k(x) x+5/(x+1)(x−3) c) k(x) = {3−x}/x d) k(x) = {4−x}+5/x+1
28 lut 18:32
kropka:
a)x≠1 b)x≠−1 i x≠3 c)x≠0 d)x≠−1
28 lut 18:45