maniek88: Wykaz , że w trojkacie prostokatnym , ktorego jeden z katow ostrych ma miare 30stopni ,
wysokosc i srodkowa poprowadzone z wierzcholka kata prostego dzielą go na trzy katy rowne
15 sie 21:50
Bogdan:

R − długość promienia okręgu opisanego na trójkącie prostokątnym.
2α + β = 90
o i α = 30
o
β = ?
15 sie 21:56
Bogdan:
maniek88, widzę, że jesteś. Napisz chociaż, czy zrozumiałeś podpowiedź, nie wypada
po otrzymaniu wskazówki nie odpowiedzieć.
15 sie 22:23
maniek88: dziękuje juz wszystko jasne
15 sie 22:26
Bogdan:
I tak właśnie należy się zachowywać

.
15 sie 22:32