matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie
Olla:
gdzie robię błąd ? 10=
−15
x+1
| * x+1 10x+1=−15 10x=−15−1 10x=−15 x=
−15
10
28 lut 16:41
PW:
W drugim wierdsz 10
(x+1)
=−15
28 lut 16:46
Olla:
Dziękuje
28 lut 16:52