matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
kobe:
ciag 6, 4
x
, 2
x
jest arytmetyczny , wyznacz liczbe x tam podstawilem za 2
x
=t i mi wyszlo t1=3/2 i t2=−2 co nie nalezy do t co zrobic z 3/2?
28 lut 16:14
Tad:
6+2
x
=2*4
x
2*2
2x
−2
x
−6=0
28 lut 16:20