pomocy!!
siatka65: 1.Oblicz pole trójkąta ograniczonego prostą o równaniu 7x−2y−14=0 i osiami ukladu wspolrzednych
2.Punkty A=(2,0) i C=(4,4) sa przeciwleglymi wierzcholkami kwadratu ABCD. Znajdz wspolrzedne
wierzcholkow B i D
3.Wykaz,ze trojkat o wierzcholkach A=(3,−2) B=(5,8) i C=(−1,4) jest prostokatnym, i znajdz
rownanie o okregi opisanego na tym trojkacie
Bardzo prosze o rozwiazanie to zaliczeniowe zadania
28 lut 15:12
Tad:
3.
Można różnie .. a np. tak:
| | 8+2 | |
... prosta przez A i B ma wsp. kierunkowy a1= |
| =3 |
| | 5−3 | |
| | 4−8 | |
... prosta przez B i C ma wsp. kierunkowy a2= |
| =2/3 |
| | −1−5 | |
| | 4+2 | |
... prosta przez A i C ma wsp. kierunkowy a3= |
| =−3/2 |
| | −1−3 | |
i wszystko jasne −
28 lut 15:23
Tad:
1.
np. przekształcając równanie prostej do postaci odcinkowej
7x−2y=14
... i znów chyba jasne−
28 lut 15:28
siatka65: w tym 1 zad to wynik jest czym?
co mam dalej zrobic?
prosze to praca zaliczeniowa na ocene a wgl tego nie rozumiem
28 lut 17:24
siatka65: i jak w 3 zadaniu mam znalezc rownanie okregu ?
28 lut 17:31