Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań
Alan:
Zad.1
Rzucamy dwa razy kostka. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że iloczyn oczek, jakie wypadną w
obydwu rzutach, będzie równy 6.
Zad.2
Rzucamy trzy razy monetą. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że liczba otrzymanych orłów jest
większa od liczby otrzymanych reszek.
Zad.3
Ze zabioru liczb naturalnych dwucyfrowych wybieramy losowo jedną liczbę. Oblicz
prawdopodobieństwo tego, że będzie to liczba podzielna przez 5 i niepodzielna przez 3.
Zad.4
Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość bryły powstałej w wyniku obrotu trapezu
równoramiennego wokół dłuższej podstawy, jeśli podstawy trapezu mają długości 2cm i 10cm, a
jego wysokość jest równa 3cm.
Zad.5
Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego wysokości równej 9cm, jeśli cosinus kąta
między wysokością tego ostrosłupa, a jego krawędzią boczną jest równy 0,6cm
Zad.6
Wysokość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego wysokość jego ściany bocznej tworzą kąt a, taki,
że sinα= 5/13. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego ostrosłupa, jeśli jego wysokość jest
równa 12cm.
Zad.7
Dany jest graniastosłup prawidłowy trójkątny o wysokości 10cm. Promień okręgu opisanego na jego
podstawie jest równy 6cm. Oblicz objętość tego graniastosłupa.
Zad.8
Przekątna graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 26cm i tworzy z płaszczyzną
podstawy kątα. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego graniastosłupa, wiedząc, że cosα= 5/13.
28 lut 12:26
aniabb: zadanie 1 P=4/36=1/9
28 lut 12:29
Mateusz: 1)
ile wynosi moc Ω ?
Wypisz zbior zdarzen sprzyjajacych oznacz np jako A co otrzymałes?
28 lut 12:30
Mateusz: Juz nic
28 lut 12:30
Alan: Proszę o rozpisanie tych zadań jak to wszystko się robi, bo muszę oddać jako pracę
zaliczeniową.
28 lut 12:31
aniabb: Proszę o próbę ich rozwiązania, bo nie jesteśmy tu by za Ciebie się męczyć
28 lut 12:36
aniabb: możemy co najwyżej wyjaśnić
28 lut 12:36
28 lut 12:37
28 lut 12:39
28 lut 12:47
Alan: Dziękuję za pomoc
1 mar 08:58