wartość bezwzględna
martynxx: Korzystając z definicji wartości bezwzględnej liczby rzeczywistej rozwiąż równania:
a)|x−3|+|x|=4
b)|x+5|−2=|1−x|+x
c)4−|x−√5|=|3x|
d)3x−|2x−3|=5+|x−4|
e)0,5|2−x|=|x+8|
f)1−|2x−9|=|x+6|−3x+4
g)7−|x|+|2−x|=x−0,2
28 lut 11:20
Krzysiek : https://matematykaszkolna.pl/strona/1807.html Poczytaj, rozwiaz te przyklady i na tej podstawie rozwiaz swoje
To nie jest naprawde takie trudne . Przypomnij sobie definicje wartosci bezwzglednej.
Pewnie ktos CI zaraz rozwiaze ale to nie bedzie to jakbys sama sobie rozwiazala .
Jesli beda jakies problemy to pisz . Pomoze sie .
28 lut 11:40