.
don: (x+1)(x2+5x+6)>0 jak narysować parabole
27 lut 23:33
Tad:
... parabola to nie będzie −
27 lut 23:37
don: to jak narysować to co będzie zamiast paraboli
27 lut 23:39
krystek:

(x+1)(x−x
1)(x−x
2)>0
27 lut 23:40
Tad:
ustal pierwiastki .... szkicuj ... ustalaj przedział/y
27 lut 23:41
mat:

Δ=25−24=1
x
1 = 2 , x
2 = 3
m. zerowe
x= −1, x= 2, x= 3
rysujesz wykres
(te parabole maja przecinac sie z osia OX w miejscach zerowych, ale jakos krzywo mi wyszlo, i
tam gdzie na wykresie jest 1 ma byc −1, ale nie wiem jak dac minusa

)
i odczytujesz z wykresu
x∊(−1,2)suma(3,+
∞)
27 lut 23:52