matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgowanie
Afa:
13
1
Jak rozwiązać np. (
)
/div>
. Znam wynik , aczkolwiek chodzi mi jak zabrać się do
3
2
obliczania takiej potęgi
13
1
[
do potęgi
]
3
2
27 lut 22:37
Eta:
13
√
13
√
13
*
√
3
√
39
(
)
1/2
=
=
=
3
√
3
3
3
27 lut 22:41