ciagi
kobe: sprawdz czy ciag jest geometryczny an=5−2n
wiem ze an+1 / an ale policzyc jakos tego nie dam rady
27 lut 21:09
27 lut 21:11
kobe: no wiem ze ta bedzie ale jakos nie dam rady tego policzyc
27 lut 21:13
Mateusz:
no to kontynuujemy
| | 5−2*2n | |
q=U{5−2n+1{5−2n}= |
| =...... |
| | 2n | |
27 lut 21:13
Kejt: zeżarłeś 5..w mianowniku

ale i tak ja też nie wiem co z tym dalej zrobić..
27 lut 21:15
kobe: bedzie 5−2*2n−n?
27 lut 21:15
Mateusz: Poprawie zapis bo mi sie troche popsuł
| | 5−2n+1 | | 5−2*2n | |
q= |
| = |
| =........ dokoncz |
| | 5−2n | | 5−2n | |
27 lut 21:16
Mateusz: No wiem ze zezarłem nie karć mnie za to głodny byłem
27 lut 21:17
Kejt: przecież nie karcę

chcesz kanapkę?
27 lut 21:18
kobe: sory ale dalej w glowie pustki...
27 lut 21:18
krystek: | 5−2*2n | |
| ≠q Nie jest geometryczny |
| 5−2n | |
a
1=3
a
2=1
a
3=−3
27 lut 21:18
asdf: a
2 = 5−4=1
a
3 = 5−8 = −3
a
4 = 5−16 = −11
a zeby byl to ciag geom, iloraz musi być stały. sprawdzone, odp: nie.
27 lut 21:20