Omów własności funkcji
Gladstone: Omów własności funkcji:
Własności:
D=R\{3}
Z
w=y∊R\{3}
funkcja różnowartościowa
funkcja nie jest okresowa
funkcja maleje od (−
∞,2) i (2,+
∞)
| | 2 | |
funkcja ma jedno miejsce zerowe x0=−1 |
| |
| | 3 | |
Asymptota pozioma y=3
Asymptota pionowa y=3
Jest ok?
27 lut 20:00
Gladstone:
27 lut 20:08
Gladstone:
27 lut 20:12
Gladstone:
27 lut 20:15
Gladstone:
27 lut 20:19
Gladstone: Mógłby ktoś pomóc?
27 lut 20:21
asdf: ekstrema lokalne minimalne/max, wypuklosc, wkleslosc, monotonicznosc tak?
27 lut 20:22
krystek: dlaczego 2 wyznacza monotonicznośc. asymptota pionowa to x=3
27 lut 20:24
Gladstone: No tak
27 lut 20:25
krystek: | | 3(x−3)+14 | | 14 | |
y= |
| =3+ |
| |
| | x−3 | | x−3 | |
27 lut 20:28
Gladstone: Źle przepisałem.
27 lut 20:43