27 lut 19:49
Kasiaa: proszę, pomóżcie mi
27 lut 20:14
Beti:

a = 6
V = ?
P
c = ?
P
p = a
2 = 36
Aby obliczyć P
b trzeba policzyć wys. h:
| | h | |
1) d = a√2 2) tg60o = |
| |
| | d | |
h = 6
√6
P
b = 4ah = 4*6*6
√6 = 144
√6
P
c = 2P
p + P
b = 2*36 + 144
√6 = ... dokończ
V = P
p*h = ... dokończ
27 lut 20:35
Kasiaa: dziękuje za pomoc

pomoże mi ktoś jeszcze z resztą zadań ogarnąć?
27 lut 21:32
Kasia: Pomoże ktoś z zadaniem 1 i 3 ?
proszę
1 mar 11:14
dero2005:

zad 1
a = 10
h = 20
D = 30
| ⎧ | a2 + b2 = d2 | |
| ⎩ | h2 + d2 = D2 |
|
h
2 + a
2 + b
2 = D
2
b
2 = D
2 − a
2 − h
2 = 400
b = 20
V = a*b*h = 4000
P
c = 2(a*b + a*h + b*h) = 1600
1 mar 19:05
dero2005:

a = 6
h = 2
√3
P
b = 3ah = 36
√3
P
c = 2*P
p + P
b = 54
√3
V = P
p*h = 54
1 mar 19:12
Kasiaa: powie mi ktoś skąd w zadaniu TRZECIM h jest równe 2√3
wytłumaczy mi to ktoś?
9 mar 15:45
Kasiaa: już nie aktualne!
9 mar 15:49
dero2005:
3h = a
√3
3h = 6
√3
9 mar 15:51
Kasiaa: Może mi ktoś wytłumaczyć ZADANIE 3 ?
chodzi mi o Pp bo kompletnie nie wiem co to za wzór, skąd taki zapis.
proszę o pomoc.
9 mar 15:59
Meg: już nie trzeba.
Ps. dero2005 dzięki za pomoc!

pozdrawiam
9 mar 16:04