rozłóż na czynniki stosując metodę grupowania wyrazów:
Kamil: a) W(x) = x3 − 3x + 2 wskazówka −3x= −x − 2
b) W(x)= x3 − 7x +6 wskazówka −7x= −x −6
27 lut 19:34
Kamil: zjadłem x na końcu

a) wskazówka −3x= −x − 2x
b) wskazówka −7x= −x −6x
27 lut 19:46
jhl: podbijam
27 lut 20:11
Tad:
... i czego w tym nie rozumiesz

?
27 lut 20:12
Tad:
a)
W(x)=x3−x−2x+2=x(x2−1)−2(x−1)=(x−1)[x(x+1)−2]=(x−1)(x2+x−2)=
=(x−1)(x−1)(x+2)=(x−1)2(x+2)
27 lut 20:29
jhl: a to?
W(x)= −3x4 + 2x2 +1
27 lut 22:01
Tad:
... a to podobnie ... zrób sam −
27 lut 22:10
jhl: miałem problem jak rozłożyc 2x
2 ale dałem rade. Dzięki
27 lut 22:41