matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomainy
jola:
Rozwiąż równanie a) x5−7x
4
+12x
3
=0
27 lut 19:20
Dominik:
x
5
− 7x
4
+ 12x
3
= 0 x
3
(x
2
− 7x + 12) = 0 x
3
(x − 3)(x − 4) = 0 x = 0 v x = 3 v x = 4
27 lut 19:21
jola:
thx
27 lut 19:28