Symbol Newtona
Gerbern: Pomóżcie!
27 lut 19:14
27 lut 19:17
Gerbern: Taaaak, bez problemu, dzięki wielkie
27 lut 19:19
Dominik: rozumiesz co zrobilem?
27 lut 19:20
pigor: ..., np. tak :
| | n(n−1)(n−2) | |
= 56 ⇔ |
| = 56 i (*)n >3 i n∊N ⇒ n(n−1)(n−2)=6*56 ⇔ |
| | 3*2*1 | |
⇔ n(n−1)(n−2)= 6*7*8 ⇔
n(n−1)(n−2)=
8*7*6 ⇔
n=8 i tyle . ...
27 lut 19:22
Gerbern: Bez problemowo, po prostu za dużo zadań dzisiaj już zrobionych, zapomniałem przy (n−3) w
mianowniku silni postawić. Jeszcze raz dzięki
27 lut 19:23
Gerbern: Pigor już wcześniej na to wpadłem, mimo wszystko wielkie dzieeeki
27 lut 19:24