trygonometria
mniej niż zero : jakby ktoś zechciał pomóc, wytłumaczyć
oblicz wartość wyrażenia
14 sie 16:10
Pola: co do B.
początek będzie taki :
cos20cos70 * sin20cos20
skrócą się cos20
kurczę , ale co dalej ... muszę się zastanowić, bo zostaną będą inne stopnie ...
14 sie 16:18
cziki:
a)
cos39
o = cos( 90
o − 51
o) = sin 51
o
podstaw i policz
w b)
podobnie cos70
o = cos( 90
o − 20
o) = sin20
o
| | cos20o | |
|
| * tg20 o = ctg20 o *tg20 o = 1 |
| | sin20o | |
14 sie 16:30
Pola: dobra, spaliłam
14 sie 16:41
cziki:
14 sie 16:43