matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMÓŻCIE!!! Symbol Newtona!
Modern:
Doprowadź do najprostszej postaci, podaj założenia:
n+2
3
a)
n+1
2
b)
27 lut 19:00
Modern:
Pomoże ktoś?
27 lut 19:10
pigor:
... np. tak:
n+2
3
(n+2(n+1)n
1
a) n+2>3 i
=
=
n(n+1)(n+2) i n>1 i n∊N ,
3*2*1
6
n+1
2
(n+1)n
1
b) n+1>2 i
=
=
n(n+1) i n>1 i n∊N . ...
2*1
2
27 lut 19:12