matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie do połowy rozwiązne..
Rudy:
Pochodna funkcji: do połowy rozwiązana bo nie wiem czy dalej się stosuję jedynkę trygonometryczną czy jakiś wzór? proszę o wytłumaczenie
sinx
(sinx*)'*x
2
−sinx*(x
2
)'
cosx*x
2
−sinx*2x
f=(
)=
=
=
x
2
(x
2
)
2
x
4
27 lut 18:54