matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
krzychu :
Do wykresu funkcji f(x) =
a
x+2
należy punkt P(−5,−
1
2
) a) wyznacz parametr a b) oblicz f(−
1
2
) i f(
√
3
+1)
27 lut 18:09
Asia:
1
a) x=−5 a f(x)=y=−
podstaw to i wyliczysz wszystko ladnie. analogicznie b
2
27 lut 18:12