matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz k
justyna:
do wykresu funkcji f(x)= −
15
x
należy punkt A(−
5
2
, k − 1). Oblicz k.
27 lut 18:02
Asia:
15
30
czyli masz k−1=−
czyli minusy sie uproszcza i otrzymujesz k−1=
czyli
5
−
2
5
k−1=6 z tygo wynika ze k=7
27 lut 18:11