4 zadania roznego rodzaju
koneser: zd1
dany jest ostroslup prawidlowy czworokatny o podstawie ABCD i wierzcholku S. pole trojkata ACS
jest rowne 2− \sqrt{2} krawedz boczna jest nachylona do plaszczyzny podstawy pod katem ktorego
tangenst jest rowny \frac{5 \sqrt{2} }{4} oblicz objetosc ostroslupa.
zd2
dany jest prostokat ABCD. z wierzcholkow B i D poprowadzono prostopadle do przekatnej AC
dzielacej sie na trzy odcinki AE, EF, FC kazdy dlugosci 4. oblicz dlugosc bokow prostokata.
zd3
magda przed egzaminem rozwiazywala zadanie testowe z matematyki. pierwszego dnia rozwiazala 10
zadan a kazdego kolejnego o 5 zadan wiecej. w sumie rozwiazala 220 zadan. oblicz przez ile dni
magda rozwiazywala te zadania i ile zadan rozwiazala ostatniego dnia.
zd5
oblicz liczbe a=10 do potegi 12 8 do potegi −3 25 do potegi −6
27 lut 17:17