matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
sello:
Ile ciepła trzeba dostarczyć, aby kilogram lodu o temperaturze 0℃ zamienić w wodę o temperaturze 10℃? Ciepło topnienia lodu wynosi L=333J/kg, ciepło właściwe lodu c1=2220J/kg*K, ciepło właściwe wody cw=4190J/kg*K. Odpowiedź: 374,9kJ
27 lut 16:32
sello:
?
27 lut 17:58