matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
Pati:
Rozwiąż równanie wiedząc że 0 (stopni) <x < 90 stopni sin x =
√
3
/2
27 lut 16:18
asdf:
zajrzyj do tablic maturalnych, strona 14.
27 lut 16:20
Janek191:
sin x =
√
3
/2 ⇒ x = 60
o
27 lut 16:59