Co to za wzory ??
kwiatuszek:):

h=a pierwiastek 3 przez 3h
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
r=1/3 h
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
R=2/3h
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
P=a kwadrat pierwiastka z 3 przez 4
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
r=1/2a
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
R=1/2p
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
p=a pierwiastek 2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
P=1/2d
2
27 lut 15:03
pause: P=a kwadrat pierwiastka z 3 przez 4 ; pole trojkata rownobocznego
27 lut 15:04