funkcja liniowa time
Magduuśka: BŁAGAM O POMOC




Wyznacz współczynnik k we wzorze funkcji liniowej , wiedząc , że do jej wykresu należy punkt a
= (3,2)
a)f(x) = 3x +k
b) f(x) = −
25x + k
c)f(x) = −2x + k
d)f(x)=
23x +k
27 lut 13:43
Ada: Jest to funkcja liniowa wzor f(x)=ax+b
Skoro A= (3,2)
a 2=3*3 +k
2−9=k
k=−7 i analogicznie pozostałe tak samo
27 lut 13:48
Magduuśka: too jest źle alle ok
27 lut 13:56
Artur_z_miasta_Neptuna:
a niby dlaczego tak uważasz
27 lut 13:57
Magduuśka: bo z tyłu są dopwoedzi
w zbiorze zadań
27 lut 14:01
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to sprawdź jeszcze raz ... bo Ada zrobiła dobrze
27 lut 14:02