matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosiłbym o wytłumaczenie krok po kroku spsobu rozwiązywania
ATA:
Wyznacz dziedzinę i miejsca zerowe f(x)=log
2
(x
2
− 3x)
27 lut 10:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
dziedzina x
2
−3x > 0 miejsce/−a zerowe log
2
(x
2
−3x) = 0 ⇔ x
2
−3x = 1
27 lut 10:24