zadanie z prawdopodobiestwa
OLA: oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że spośród grających w brydża pierwszy gracz otrzyma a,
drugi b, trzeci c, czwarty c, czwarty d asów.
27 lut 10:17
Artur_z_miasta_Neptuna:
mamy 4 asy
a+b+c+d = 4 <−−− hmmm
27 lut 10:24
OLA: więc jak to obliczyc?
27 lut 10:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
a masz jakieś dane co do tych a,b,c,d
27 lut 10:45
OLA: nie
27 lut 10:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
a=4; b=c=d=0
jakie jest prawdopodobieństwo

liczysz
takie samo będzie dla 4 asów u innego gracza
a=3;b=1;c=d=0
jakie jest prawdopodobieństwo

liczysz
takie samo będzie dla innego rozkladu 3 asy u jednego, a 1 u innego
itd.
27 lut 10:52
mmmm: z jakiego wzrou liczyć to prawdopodobieństwo?
11 mar 19:11