pole czworokąta w układzie współrzędnych
rachel1520:

Wyznacz pole równoległoboku, w którym proste mają równania:
|AB| l:x−3y−3=0
|BC| n:2x−y−6=0
|CD| k:x−3y+12=0
|DA| m:2x−y+4=0
27 lut 09:46
krzysiek : 1. Przeksztalc rownania prostych do postaci kierunkowej 2. Oblicz punkt przeciecia sie prostych
AB i DAOblicz pod jakim katem przecinaja sie proste AB i DA 4. Oblicz punkt przeciecia
prostych BC I AB 5 wyznacz dlugosc odcinka AB bo masz dwa punkty 6. Wyznacz puntjk przeciecia
prostej AD i CD 7. Masz dwa punkty policz dlugosc odcinka AD 8. Kat juz masz dlugosc odcinka
AB masz i AD masz wiec wzor P=sinα *|AB|*|AD|
27 lut 12:28
krzysiek : Mozesz tez policzyc wysokosc i z innego wzoru obliczyc pole .
27 lut 12:34