testyyyyy
pytajna : zadanie 1
wartosc wyrazenia W = ( −3 )
3 * (
√3)
−4 pomnozono przez 2. Wartosc wyraznia:
a/ zmniejszyla sie o 3
b/ zwiekszyla sie o 3
c/ zmniejszyla sie o 2
d/ zwiekszyla sie o 2
zadanie 2
n + 2
liczba x = −−−−−−−−−− jest liczbą całkowitą. Liczb naturalnych n spełniających warunki
n zadania:
a/ nie ma
b/ są dwie
c/ są trzy
d/ jest nieskonczenie wiele
POMOŻECIE JAK TO ZROBIC I ROZWIAZAC

pls
26 lut 21:57
Dominik:
x∊ℂ ⇔ n∊{−2, −1, 1, 2}
dobrze przepisane?
26 lut 22:01
pytajna : dobrze przepisane
26 lut 22:06
Dominik: zatem nie ma prawidlowej odpowiedzi.
26 lut 22:07
Mila:
1) w=−3
−3*2=−6
odp (a)
2) n=1 lub n =2
odp (b)
26 lut 22:42