Współrzędne punktów wspólnych
Natalia: Witam, mógłby ktoś mi tylko udzielić wskazówki... Jezeli mam funkcję f(x)=−3/x+2 + 3 i musze
podać współrzędne punktów wspólnych wykresu funkcji f i obu osi układu współrzędnych... Nie
mam pojęcia o co chodzi.
Bardzo proszę o pomooc!
26 lut 21:14
ff: to znaczy że musisz znaleźć:
punkty jednocześnie należące do wykresu funkcji f i osi x, oraz
punkty jednocześnie należące do wykresu funkcji f i osi y
punkty należące do osi x mają y = 0
a punkty należące do osi y mają x = 0
26 lut 21:47