matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole obszaru
klaauudiaxd:
Oblicz pole pomiędzy krzywymi: y=e
x
y=0 x=ln
1
2
x=0 jak będzie wygladał wykres tak mniej więcej
26 lut 21:04
Mila:
1
a=ln
=ln1−ln2=0−ln2=−ln2 (≈−0,7)
2
1
1
1
a
∫
0
e
x
dx=[e
x
]
a
0
=e
0
−e
−ln2
=1−
=1−
=
e
ln2
2
2
27 lut 16:27