matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
losowe spotkanie
ka$$:
Oblicz prawdopodobieństwo tego, że spośród 3 losowo spotkanych osób a) wszystkie trzy b) przynajmniej 2 urodziły się w tym samym dniu tygodnia. Wiem, że |Ω|=7*7*7=243 a)
7
1
|A|=7 P(A)=
=
..
243
49
ale co z b...
26 lut 21:02
ka$$:
pomoże ktoś
26 lut 21:05
ka$$:
hallooooo
26 lut 21:11
ka$$:
pomoże ktoś
26 lut 21:23