matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
panina:
Wyznacz a i b tak,aby wielomiany W(x)=x
3
+(a+b)x
2
+7x−5 i Q(x)=x
3
+8x
2
−(a−2b)x−5 były równe.
26 lut 20:45
Eta:
a+b=8 i −(a−2b)=7 rozwiąż układ równań .......
26 lut 23:25