sun
sun: zapisz bez zapisywania symbolu silni i uprość ułamek;
26 lut 20:43
Kejt: | | n!(n+1) | | n+1 | |
= |
| = |
| |
| | n!(n−1) | | n−1 | |
jeśli dobrze pamiętam wzór..
26 lut 20:45
Patronus:
| 1*2*...*(n−2)*(n−1)*n*(n+1) | |
| = n*(n−1) |
| 1*2*...*(n−2)(n−1) | |
26 lut 20:45
Kejt: a więc jednak nie
26 lut 20:47
asdf: źle
26 lut 20:47
sun: chyba powinno być n(n+1)
26 lut 20:49
Kipic: to bedzie :
| (n+1)! | | (n+1)*n! | | (n+1) | |
| = |
| = |
| |
| (n−1)! | | (n−1)*n! | | (n−1) | |
najprawdopodobniej tak to sie robilo
26 lut 20:57
+-: (n+1)!=n!*(n+1)
czyli= n(n+1)
26 lut 21:39
Mila:
| (n+1)! | | (n+1)*n*(n−1)! | |
| = |
| = n(n+1) |
| (n−1)! | | (n−1)! | |
| | 10! | | 10*9*8! | |
np. |
| = |
| =10*9 |
| | 8! | | 8! | |
26 lut 22:51