Logarytmowe szaleństwo
rozpierdalacz: log
14 2 = a log
14 5 = b , za pomocą a i b wyraź log
7 50
Byłbym wdzięczny
26 lut 20:14
Kejt:
| | log1450 | | 2log145+log142 | |
log750= |
| = |
| = |
| | log147 | | | |
26 lut 20:21
Patronus: | | log1450 | | log14(2*5*5) | |
log750 = |
| = |
| = |
| | log147 | | log1414*1/2 | |
| | log142 + log145 + log145 | | a+2b | |
= |
| = |
| |
| | log1414 + log142−1 | | 1 − a | |
26 lut 20:23
rozpierdalacz: No, bardzo przejrzyście, dziękuję, to było "tricky one"
26 lut 20:25
Eta:
log
142=a
log
145=b
−−−−−−−−−−
log
1410=a+b
| | log1410+log145 | | a+b+b | | a+2b | |
log750= |
| = |
| = |
| |
| | 1−log142 | | 1−a | | 1−a | |
26 lut 20:31
rozpierdalacz: Dziękuję, ale jak zaczniecie to zapisywać w jeszcze prostszy sposób to poczuję się słaby
26 lut 20:34
Mila: Zmień nicka, kojarzy się z wulgaryzmem.
26 lut 20:34