matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Kate:
Proszę o pomoc!
Mam rozwiązać takie coś:
√
40
√
2
+ 57
wiem, że rozpisać mam : 2ab=40
√
2
/:2 ab=20
√
2
i a
2
+ b
2
= 57? ale jak znaleźć a i b i co dalej
26 lut 19:55
Kate:
nikt nie pomoże?:(
26 lut 20:08