matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pliska pomórzci
PAULLA:
Punkty M i N są symetryczne względem osi y. Wyznacz liczby a i b ,jeżeli: a) M=(a,−2) N=(−4,b) b) M=(1/2,−a) N=(−b,0) c) M=(0,a/2) N=(3pierwiastki b ,−2) d) M=(−2a,1/3) N=(−1/2,−3b)
26 lut 19:27