matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonom.
ania:
jeśli 3sinα/cosα=1 to ile wynosi tgα+ctgα ? bardzo proszę o pomoc
26 lut 19:11
Aga1.:
sinα
3*
=1
cosα
3tgα=1//:3 tgα=
1
ctgα=
=
tgα
tgα+ctgα=
26 lut 19:16
ania:
dziekuję bardzo
26 lut 19:19