Pilneeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!1 Ratunku!
karolinkowata: w stożek o wysokości h wpisano walec, którego przekrój osiowy jest kwadratem o boku długości a.
znajdź objetość stożka.... kto pomoże i wytłumaczy dokładnie o co w tym zadaniu chodzi
26 lut 18:18
karolinkowata: widać wszyscy starają się pomóc.... dzieki...
26 lut 20:12
dero2005:dane: H, a
2r = a
H
a
=
R
R−r
H
a
=
R
R−a2
Ha
R =
2H−2a
R2*H
V =
= dokończ
3
26 lut 20:52
karolinkowata: dzieki... ale już po fakcie....
ale szczere podziękowanie za chęci a rozwiązałam sama