wielomiany i ich pierwiastki
poprawka z matmy: wyznacz wspolczynnki a i b wielomianu W(x)=x
3+ax
2−bx−6 wiedzac ze pierwiastkami tego
wielomianu sa liczby 1 i 2. jesli dobrze rozumuje to pierwiastki to miejsca zerowe, probowalam
juz podstwiac, robic rownania i dzielic...widac cos zle

prosze o pomoc! pzdr!
13 sie 22:25
Mariusz: W(1)=0
W(2)=0
mówi ci to coś
13 sie 22:33
poprawka z matmy: mowi i nic
13 sie 22:37
Mariusz: teraz tylko podstaw wartości w nawiasach za x i otrzymasz dwa równania
1+a−b−6=0 i drugie tak samo
13 sie 22:45
poprawka z matmy: eh cos mi wyszlo, dzieki za pomoc

!
13 sie 22:52